ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ...

Άντε, για να τελειώσουμε και με τις εκλογές, κάτι δευτερευόντως σχετικό αλλά αμίμητο :


Το Σάββατο το πρωί βλέπω την πρωινή ενημερωτική εκπομπή γνωστού τηλεοπτικού σταθμού που πασχίζει να αλφαδιάσει το αρχικό γράμμα του τίτλου του. Παρουσιαστής ο Νίκος Μάνεσης και στην εκπομπή εμφανίζει για λίγα λεπτά τον κύριο Νίγδαλη, εκείνον τον καταπληκτικό εκπαιδευτικό που έχει δημιουργήσει ένα "εκλογικό μουσείο", με ψηφοδέλτια και άλλο εκλογικό υλικό από τον προπερασμένο αιώνα μέχρι σήμερα.

Και αφού, εντυπωσιασμένος ο δημοσιογράφος, παρακολουθεί την παρουσίαση του υλικού από τον συλλέκτη, που εστιάζεται κατά διαστήματα σε συγκεκριμένες "σκοτεινές" περιόδους και άλλα ενδιαφέροντα εκθέματα, του κάνει την εξής αμίμητη ερώτηση :

Έχετε ψηφοδέλτια και από την επταετία;


Τι να κάνει και ο κύριος Νίγδαλης, αφού βέβαια μένει αμήχανος για κάποια δευτερόλεπτα, απαντάει στον "καθηγητή" ότι "την επταετία δεν είχαμε εκλογική διαδικασία, αλλά υπάρχουν τα ψηφοδέλτια για τα πολιτειακά ζητήματα" (όπως π.χ. το "ΝΑΙ" - "ΟΧΙ" ).


Νίκο Μάνεση, πραγματικά είσαι άξιος συγχαρητηρίων. Και βέβαια, όσο και να μην ήξερες ότι δε γίναν εκλογές στην επταετία (που νομίζω ότι και ένα παιδί Γυμνασίου θα το ήξερε), δε μπορεί, τη "ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ" θα την έχεις δει δυο τρεις φορές, στην σκηνή που στήνουν τα πανώ με τα σφυροδρέπανα και τον Λένιν έξω από τη Βουλή και στην ερώτηση "τι γίνεται" κάποιος απαντάει "γυρίζουν ένα ρώσικο κατασκοπευτικό έργο και χρησιμοποιούν το κτίριο για ντεκόρ".


Ή μήπως κι εσένα ο Λένιν σου μοιάζει για το Βενιζέλο;

Μη μας πεις ότι και το σφυροδρέπανο είναι το σήμα της MERCEDES...


Άντε τώρα γονείς, πληρώστε εγγραφές, κι εσύ κύριε καθηγητά ετοιμάσου για να διδάξεις στο ΙΕΚ δημοσιογραφίας...(Θα κατέληγα με μια λέξη γνωστή από παραδοσιακή μορφή θεάτρου, αλλά, μέρες που είναι, "δίνω άλλη μια ευκαιρία"...)




Σχόλια

Ο χρήστης antonis_x είπε…
Έλα ρε συ, μην είσαι τόσο αυστηρός. Το παιδί έχει να πάει διακοπές κάτι χρόνια. Ήτανε κι οι μέρες τέτοιες, παραζαλίστηκε ο κακομοίρης, την είπε τη λαμακία του. Θα τον σταυρώσουμε; Ε, δεν θα τον σταυρώσουμε κιόλας!





(ένα γιαουρτάκι όμως...;)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ, ή τρία βράδια με τη μπαταρία της κουζίνας μου...

AX ! ΛΑΔΟΚΑΜΠΕ ! ...

ΤΟ ΡΗΜΑ "ΠΑΡΑΔΙΔΩ"