ΣΤΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΚΟΜΠΙΝΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ !


Δεν ξέρω αν το είχατε πάρει πρέφα, αλλά κατά το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, υπήρξαν δύο "κορυφαίες" εταιρίες-πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, η Energa και η Hellas Power. Τι υπόσχονταν αυτές; Τα συνηθισμένα : 20% χαμηλότερο λογαριασμό ρεύματος, χωρίς αλλαγή μετρητή, χωρίς πολύπλοκα χαρτιά, μόνο με μια αίτηση στο Internet, χωρίς να ξεκρεμάσετε τις κουρτίνες και άλλα τέτοια πολλά εμπριμέ.
Οι εταιρίες αυτές, αφού φυσικά πολυδιαφημίστηκαν σε ραδιόφωνα (κυρίως) και τηλεοράσεις, αφού έγιναν χορηγοί από δω κι από κει, κατέληξαν σήμερα, με 200000 εγγεγραμμένους καταναλωτές, να χρωστάνε στη ΔΕΗ 120 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι απλά. Με το πρώτο 600άρι των καταναλωτών, τα λεφτά κάναν φτερά, πήγαν στην Ελβετία, σύμφωνα με κάποιες καταγγελίες, "χάθηκαν στο δρόμο", οι εταιρίες εξαγοράστηκαν από κάποιους...Άραβες (που...εγγυήθηκαν τα χρέη τους !) και η ζωή συνεχίζεται.
Δεν ξέρω αν κάποιος από σας είναι στην ατυχή ομάδα εκείνων που σηκώνοντας ένα τηλέφωνο βρέθηκαν χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουν σε έναν πολλά υποσχόμενο "εναλλακτικό πάροχο", όπως παλιότερα γινόταν με τις συνδέσεις Internet και όπως ίσως ακόμα και σήμερα συμβαίνει με τις εταιρίες φωτοβολταϊκών πάρκων.
Γιατί στην Ελλάδα, κάπως έτσι "στήνονται" οι δουλειές. Ο πατέρας μου έλεγε "κάθε 6 ώρες γεννιέται ένας μ@@κας, τους μισούς να πιάσεις, το έλυσες το πρόβλημά σου!". Κράτος ανύπαρκτο όσο και πολίτες "απονήρευτοι τζαμπατζήδες", όπως κολλήσαν στις Τράπεζες για καταναλωτικό δάνειο καναπέ και τελικά μείναν χωρίς σπίτι, όπως περιμέναν για μήνες στις γραμμές αναμονής των τηλεφωνικών "παρόχων" ψάχνοντας πώς θα κάνουν το τηλέφωνό τους να λειτουργήσει, έτσι και τώρα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς ρεύμα, όχι επειδή δεν πλήρωσαν τα χαράτσια, αλλά επειδή τσίμπησαν από σλόγκαν του τύπου "ήδη 100000 καταναλωτές μας έχουν προτιμήσει", που δεν είναι παρά μια καλύτερη διατύπωση του "ορίστε, βλέπετε, ο κύριος αγόρασε, πάρτε κι εσείς", ατάκα προς τον περίφημο "αβανταδόρο"...
Ακούμε  το τραγούδι "Η ψευτοφιλία", γνωστό και σαν "Όλος ο κόσμος τώρα", στίχοι Στελλάκη Περπινιάδη και μουσική Δημήτρη Σέμση (Σαλονικού), με την παρέα της εκπομπής "Ονείρου Ελλάς", της ΕΤ3 (του Γιώργου Φερέτη...).

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι ακριβώς συμβαίνει με τα φωτοβολταικα panel και τις εταιρείες τους?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ, ή τρία βράδια με τη μπαταρία της κουζίνας μου...

AX ! ΛΑΔΟΚΑΜΠΕ ! ...

ΤΟ ΡΗΜΑ "ΠΑΡΑΔΙΔΩ"