ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ...

Μεσοκαλόκαιρο...
Τελευταίος μήνας δουλειάς...
Οι μέρες φεύγουν δύσκολα σπρώχνοντας, και "το πόδι φορές εκαταβούλιαζε μέχρι το γόνατο", που θά' λεγε και ο Ελύτης...
Aναμένω το μήνα (και θεό) Αύγουστο.
Που θα με φέρει πιο κοντά στην ανθρώπινη πλευρά μου...

Μέχρι λοιπόν να έρθουν οι διακοπές πιο κοντά, ακούμε χιουμοριστικό Θέμη Ανδρεάδη από το μακρινό 1977 (δίσκος "Θεμιτά και αθέμιτα"), "Έλα πιο κοντά", σε μουσική και στίχους Νινής Ζαχά.

Και επειδή διακοπές είναι, τουρίστριες και καμάκι έρχονται (για τς λέφθερς μιλάω), και μια που αρχίσαν κι οι εκπτώσεις, στο ένα κάνω δώρο κι άλλο ένα : "Πίτσι-πίτσι", σε μουσική και στίχους Γιάννη Κιουρκτσόγλου από τον ίδιο δίσκο.

Μαζί με το Θέμη τραγουδούν η Αϊντα Μάουρερ και η Χριστίνα Βαρζοπούλου στο πρώτο και δεύτερο τραγούδι αντίστοιχα.


(P.S. : Αλήθεια αδερφέ, θυμάσαι εκείνη την ιστορική κασέτα μάρκας SAKURA (σαν πολεμική τέχνη ακούγεται) που μας είχε γράψει ο Ψυχογιός στη Σπάρτη; Μετά λοιπόν από 32 χρόνια "κατέβασα" τα ωραία αυτά τραγουδάκια, όπως π.χ. "Εδήλωσα τρελός", "Ο ταξιτζής", "Δεσποινίς-δεσποινίς",το country "Μόνο με άφησες μόνο και το "Μην κλαις", αλλά και τα παραπάνω, που απορώ γιατί δε μπήκαν στις επανεκδόσεις του Θέμη που έγιναν τα τελευταία χρόνια...)

Επίσης συγνώμη που δε δουλεύει το εικονικό mini-player του goear, για κάποιο λόγο σήμερα ο κώδικάς του δεν "κολλάει"...

Σχόλια

Ο χρήστης antonis_x είπε…
Έλα ρε 2Π!
Θέμης Ανδρεάδης..., πού τον θυμήθηκες, αυτός ακόμα έχει τη γκαλερί στην Ομήρου στη Ν. Σμύρνη.

Θα την κάνετε για κάπου τον Αύγουστο ή ένεκα της "καταστάσεως" θα αράξετε οίκαδε;
Ο χρήστης ΤΑ ΔΥΟ ΠΙ είπε…
Μέχρι 20 Αυγούστου κάπου σε ακτίνα 2-3 αυτοκινητωρών, άγνωστο που. Μετά φυσικά θα "αθηνάσουμε"...
(Αλήθεια, ποιά γκεαλερί; μια κοντά στην Παλαιολόγου δεξιά με κορνίζες (νομίζω "Frangelico"); Αν είναι αυτή έχει και υποκατάστημα στα...Γλυκά Νερά!)
Ο χρήστης ΤΑ ΔΥΟ ΠΙ είπε…
Συπληρώνω : Συμπαθέστατος ο Θέμης, υπηρέτησε ως ο κατ' εξοχήν εκπρόσωπος το είδος του χιουμοριστικού τραγουδιού (με συμπαραστάτη στιχουργό πολλές φορές το Γιάννη Λογοθέτη "Λογό"), ένα είδος που είχε ρεύμα στον κόσμο αμέσως μετά τη μεταπολίτευση.
Τα τραγούδια αυτά εκτός απο ευρηματικό στίχο είχαν και καταπληκτική μουσική, όπως και ενορχήστρωση, είχαν δηλαδή γενικά μια αλήθεια μέσα τους...
Δυστυχώς στη δεκαετία του 80 το είδος καταπλακώθηκε από τα λαϊκο-ντισκο-ποπ και το "Μπίλλια" από τη Ρόδα-τσάντα και κοπάνα, ενώ στο χιουμοριστικό τομέα ήταν η εποχή του Χάρρυ Κλυνν.
Όλα αυτά έβγαλαν στην άκρη το Θέμη, ο οποίος όπως είχα μάθει, είχε μπλέξει με ναρκωτικά (κάτι μας είπες, στην πλατεία τη δεκαετία του 80 τα πούλαγαν σαν κουλούρια...), και χάρηκα όταν τον είδα (με το μούσι αλλά χωρίς αυτή τη status μαύρη γυαλιστερή χαίτη) πριν λίγα χρόνια στην εκπομπή "Σε χρόνο TV". Σίγουρα είναι άνθρωπος που, ακόμα κι αν δεν θέλει να δώσει άλλα στο τραγούδι, τουλάχιστον έχει μια μεγάλη ιστορία σε αυτό το χώρο...
Ο χρήστης Γιάννης Κιουρκτσόγλου είπε…
Τυχαία "επεσα" πάνω στο Πίτσι-Πίτσι που είναι απο τα ωραιότερα [νομιζω] τραγουδια που έχω γράψει - και είχα και καιρο να τ' ακούσω. Να σαι καλα φίλε μου.
Ο χρήστης ΤΑ ΔΥΟ ΠΙ είπε…
Μεγάλη μου τιμή, αγαπητέ Γιάννη. Πιστεύω ότι είσαι από τους πολύ ποιοτικούς, ουσιαστικούς και συνάμα αθόρυβους ανθρώπους στο χώρο της μουσικής, και ίσως η δική σου η σφραγίδα σου σε δουλειές εκείνης της εποχής ήταν που τους έδωσε τη διαχρονικότητα (να, μόλις τώρα θυμήθηκα εκείνη την τεράστια κασέτα αυτοκινήτου που είχαμε στην Alfa Romeo με τα "Μικροαστικά").
Και μια που δε μπορώ να κρατηθώ, ας το πω : όταν βλέπω φέτος αυτή την αστεία μουσική που συνοδεύει την καλοκαιρινή περιοδεία του ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ όπου συμμετέχει και ο αδερφός μου, απορώ πως είναι δυνατόν τόσο ικανοί (και φυσικά εντόπιοι) άνθρωποι να παραγκωνίζονται από επιβολές "άνωθεν"...
Αυτά και μέχρι εκεί...
Ο χρήστης antonis_x είπε…
Ανεβαίνοντας την Παλαιολόγου, με το που στρίβεις δεξιά στην Ομήρου, στα αριστερά σου έχει ένα εμπορικό κέντρο. Στον 1ο όροφο (φαίνεται και από το δρόμο) υπάρχει η Gallerie Themis.
Ο χρήστης Katerina ante portas είπε…
Πολύ ωραίο στύλ, βεβαίως βεβαίως!
Καλή, πολύ καλή ιδέα να μας θυμίσεις ότι το χιουμοριστικό ελληνικό τραγούδι, δεν σταματά στο "θέλω να δώ τον Πάπα" ή στο "καλέ πατώνεις"!
Δόθηκε και η χαρά στον εκλεκτό Γιάννη Κιουρτσόγλου να σε διαβάσει και να σχολιάσει!
Εύχομαι καλές διακοπές και καλές "υποδοχές"!
Ο χρήστης ΤΑ ΔΥΟ ΠΙ είπε…
Και συμπληρώνω : το "Πολύ ωραίο στυλ", πανέμορφο τραγούδι σε μουσική επίσης Γιάννη Κιουρκτσόγλου, είναι από το δίσκο "ΕΛΛΑΔΕΞ" του 1975, σε στίχους (όλος ο δίσκος) Λογό, χρονιά κατά την οποία δε συνεργάστηκε με το Θέμη Ανδρεάδη λόγω συμβολαίων σε διαφορετικές εταιρίες. Περισσότερα στοιχεία για την εποχή και τους δημιουργούς αυτούς στο πολύ ενημερωμένο site
http://vinylmaniac.madblog.gr
όπου υπάρχει ξεχωριστή σελίδα για το συγκεκριμένο δίσκο (ή άλμπουμ, όπως λέγαμε παλιά!...)
Ο χρήστης ΤΑ ΔΥΟ ΠΙ είπε…
Και φυσικά το τραγουδάει ο Δημήτρης Πουλικάκος. Την κατάληξη ("βεβαίως-βεβαίως") επανέλαβε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο Θέμης το '76, όταν ξανασυνεργάστηκαν στο δίσκο "Ο θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει ΛΟΓΟ" με το διαχρονικό "Είμαι πολύ ωραίος", σε μουσική Λυκούργου Μαρκέα, που επιμελήθηκε και την ενορχήστρωση.
Ο χρήστης ΤΑ ΔΥΟ ΠΙ είπε…
Και τέλος : φίλε Αντώνη, χτες που είχα την καθιερωμένη βόλτα στη Ν.Σμύρνη για κούρεμα, εντόπισα από τις οδηγίες σου και το εν λόγω μαγαζί (που έχει μικρογλυπτά και τέτοιου είδους αντικείμενα), και είδα μέσα έναν νεαρό, προφανώς το γιο του Θέμη, που ήταν, φυσικά...φτυστός όπως ξέραμε τον πατέρα στα νιάτα του!
Ο χρήστης Katerina ante portas είπε…
Δανείστηκα το τραγούδι του Θέμη και σε ευχαριστώ. Αλήθεια, είναι δύσκολο να ανεβάσεις τα υπόλοιπα;
Ο χρήστης ΤΑ ΔΥΟ ΠΙ είπε…
Για το δίσκο "Θεμιτά και αθέμιτα" αρκεί να ακολουθήσεις αυτό το link, απ' όπου κατεβαίνει ο δίσκος (μεταξύ άλλων) σε συμπιεσμένη μορφή.
http://www.greek-fun.com/index.php?showtopic=271850&hl=Θέμης+Ανδρεάδης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ, ή τρία βράδια με τη μπαταρία της κουζίνας μου...

AX ! ΛΑΔΟΚΑΜΠΕ ! ...

ΤΟ ΡΗΜΑ "ΠΑΡΑΔΙΔΩ"