ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΑ 190 ΧΡΟΝΙΑ;

Την Πέμπτη, ημέρα της εθνικής μας εορτής, συμπληρώνονται 189 χρόνια ύπαρξης του ελληνικού κράτους, αν πει κανείς ότι μετράμε τη ζωή του από τη μέρα της επανάστασης του 1821.



Μέσα βέβαια στα 189 αυτά χρόνια, όχι μόνο "έχει λήξει η εγγύηση", αλλά βιώνουμε τη χειρότερη κατρακύλα του κράτους μας (για το κράτος μιλάω, οι πολίτες άλλο θέμα - αν και κράτος είναι οι πολίτες...) που μας έχει φέρει μόλις ένα βήμα πριν από την επανάληψη του "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαρίλου Τρικούπη.



Θυμάμαι το κατοχικό χαρτονόμισμα των 5 δισεκατομμυρίων που είχε φυλάξει η μάνα μου, και παίζοντας το έδειχνα στο σχολείο. Πόσο μακριά, αλήθεια, είμαστε απ' όλα αυτά;



Πόσο πιθανό είναι αντί για τις καθιερωμένες κανονιές που από το Λυκαβηττό συνοδεύουν κάθε τέτοια εθνική επέτειο, το κανόνι αυτή τη φορά να σκάσει από το Υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη το βράδι;



Είναι ωραίο αυτό το διαδίκτυο, γράφεις ένα κείμενο, μένει, και μετά από 20 χρόνια μπορείς να το διαβάζεις σαν "προφητικό" ή "χαζομάρα της εποχής".



(Η μάνα μου εντωμεταξύ με έχει φάει να βγάλω τα λεφτά από την Τράπεζα και να τα φέρω σπίτι, τι λέτε κι εσείς; - Δε ρωτάω τους διαρρήκτες !)



Να πάρουμε τη "μαύρη" πλευρά, Ελλαδίτσα μας. Ακούμε Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Λίνα Νικολακοπούλου και Σταμάτη Κραουνάκη. Θα μας το τραγουδήσει άραγε η frau Merkel ?



Σχόλια

Ο χρήστης antonis_x είπε…
Αν φτάσουμε στο σημείο να πρέπει να πάρουμε τα λεφτά μας από την Τράπεζα, σημαίνει ότι τα λεφτά μας δεν θα έχουν καμία αξία ή ότι, στην καλύτερη περίπτωση, θα αρκούν για να βγάλουμε την εβδομάδα.

Μία καλή επένδυση (που τη σκέφτομαι και εγώ) είναι να αγοράσεις καμιά κατσίκα. Και γάλα για το παιδί θα έχεις, και αν σε πιάσουν οι μεγάλες πείνες την κάνεις βραστή και περνάς κανα μήνα.
Ο χρήστης ΤΑ ΔΥΟ ΠΙ είπε…
Μήπως να πάρω δυο-τρεις, να τις βγάλω μετά στη μαύρη αγορά; Μπορεί να χτυπήσω κανα καλό ακίνητο...
Κι είχα κι ένα χρυσό δόντι, και πέρσι τό'βγαλα, ο μ@@@κας!
P.S. : Το νεκροτομείο Αθηνών, μέσα στη δίνη της κρίσης, ξέμεινε κι αυτό από υπαλλήλους. Μόνο που αυτό δεν είναι Βουλή, να διορίζονται από τα παράθυρα.
Το νεκροτομείο της ΕΕ θα ανοίξει το πτώμα μεθαύριο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ, ή τρία βράδια με τη μπαταρία της κουζίνας μου...

AX ! ΛΑΔΟΚΑΜΠΕ ! ...

ΤΟ ΡΗΜΑ "ΠΑΡΑΔΙΔΩ"