ΝΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ !

ΤΡΕΙΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΕΠΑΘΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΥ !
Αλήθεια, το θυμάστε αυτό το παλιό ανέκδοτο; Ήταν η εξόχως ακραία, σε σχέση με τους υπόλοιπους, αντίδραση ενός Πόντιου (τι να κάνουμε, αυτούς είχαμε βρει τότε για να γράφουμε πάνω τους αυτά τα ανέκδοτα), όταν η Μεταπολίτευση είχε "δώσει τη Χούντα στο λαό", και πέρναγαν ένας-ένας οι πολίτες από το Σύνταγμα προτείνοντας τιμωρίες... Αυτά βέβαια, κατά το σενάριο του ανέκδοτου.

Κάπως έτσι όμως θα πρέπει να αισθάνθηκε και ο "πολύς" πρώην γαλατάϊϊϊϊϊς κύριος Δασκαλόπουλος... Αφού πρώτα "παντελόνιασε" πουλώντας την ιστορική βιομηχανία του πατέρα του, που μοίραζε το γάλα με το ποδήλατο, στο μεγιστάνα (άλλη μεγάλη ελπίδα του έθνους) κ. Βγενόπουλο, άρχιζε να το παίζει πρόεδρος των βιομηχάνων (χωρίς βιομηχανία, πως λέμε Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου), να προβληματίζεται για τα κλειστά επαγγέλματα, για τις ελάχιστες αμοιβές, για το 13ο και 14ο μισθό, για τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζόμενων μπροστά στην κρίση, κλπ.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς να τον τιμωρήσει το ίδιο του το προϊόν (ειδικά στη μορφή γιαουρτιού είναι ένα κι ένα για τέτοιες δηλώσεις), η βόμβα έσκασε από αλλού.
Παραθέτω λοιπόν το κείμενο από το newsit.gr, για να διαπιστώσετε και μόνοι σας αν υπάρχει κρίση ή φούμαρα, αν υπάρχουν νταβατζήδες ή αληθινοί εργοδότες, αν υπάρχει ξεζούμισμα ή ανθρωπιά, και αν, τέλος, υπάρχουν βιομήχανοι που θέλουν εκπροσώπους ή όχι...
Η επικεφαλής της εταιρείας μπισκότων Παπαδοπούλου αποφασίζει να δώσει στους 800 εργαζόμενους της, αυξήσεις μεγαλύτερες από τις προβλεπόμενες!
Την ώρα που οι περισσότερες επιχειρήσεις απολύουν, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, επικεφαλής της ομώνυμης εταιρείας μπισκότων αποφασίζει να περάσει το δικό της θετικό μήνυμα και να δώσει στους εργαζόμενους της, αυξήσεις μεγαλύτερες από αυτές που προβλέπει η επίσημη συμφωνία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος”, η Ιωάννα Παπαδοπούλου μίλησε με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο και δήλώσε πως δεν κάνει απολύσεις στο προσωπικό των εργοστασίων της και ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει τις αυξήσεις των μισθών τους πριν τον Ιούλιο που προβλέπει η επίσημη συμφωνία.

Οι δυο τους είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και αφού μίλησαν για αρκετή ώρα για τα προβλήματα της οικονομίας, η Ιωάννα παπαδοπούλου είπε το εξής:
“Δεν μου λες Δημήτρη, η εταιρεία πάει καλά κι εγώ προστατεύω τους 800 εργαζομένους μου. Δεν κάνω απολύσεις, ούτε και μειώσεις μισθών. Αυτό που θέλω να μου πεις είναι όσον αφορά στις αυξήσεις που πρέπει να δώσω για το 2010. Ισχύει το 1,7% αναδρομικά από τον Ιούνιο του 2010”, ρώτησε.

Η απάντηση του προέδρου του ΣΕΒ, ήταν δεδομένη. “Μα φυσικά και ισχύει” της απάντησε κι εκείνη έκανε μια δεύτερη ερώτηση που τον αιφνιδίασε. “Όμως μπορώ να δώσω τις αυξήσεις αυτές αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2010 αντί της 1ης Ιουλίου του 2010; δηλαδή να δώσω τις αυξήσεις αυτές και για το 6μηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου; Υπάρχει κάτι που με δεσμεύει;”, είπε.

Η απάντησή του ήταν η εξής: “Βεβαίως και μπορείς Ιωάννα. Τίποτα δεν σε εμποδίζει. Είναι στη διακριτική σου ευχέρεια...”

Μέσα από αυτήν τη συνομιλία, η Ιωάννα παπαδοπούλου θέλησε να δώσει το δικό της μήνυμα στον πρόεδρο του ΣΕΒ, ξεκαθαρίζοντας πως παρά την κρίση, υπάρχουν εταιρείες που πηγαίνουν καλά. Κι όταν όλα πάνε καλά, πρέπει να σέβονται τους εργαζόμενούς τους, ανταποδίδοντάς τους κοινωνικό μέρισμα.

Η εταιρεία “Μπισκότα Παπαδοπούλου” είναι από τις μεγαλύτερες του κλάδου. Το 2009 πραγματοποίησε πωλήσεις 117 εκατομμύρια ευρώ, παραμένοντας στα επίπεδα του 2008, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 14,1 εκατομμύρια.
newsit.gt

Μήπως είπατε τίποτα;
Ακούμε λοιπόν κάτι σχετικό : Γιώργο Ζαμπέτα,Δημήτρη Χριστοδούλου και Δημήτρη Μητροπάνο, "Μεταξουργείο". Γιατί σχετικό; Έτσι, για να σας τσιγκλίσω να
ψάξετε λίγο στο διαδίκτυο ποιός είναι αυτός ο Κίκιζας που μνημονεύεται στον πρώτο στίχο, και ποιά η ιστορία του...



Σχόλια

Ο χρήστης antonis_x είπε…
Κίκιζας-Μέλισσα;

Μπράβο που αναδημοσίευσες την είδηση. Θα πλακωθούμε στις Μιράντες!
Ο χρήστης ΤΑ ΔΥΟ ΠΙ είπε…
Βεβαίως, n Mέλισσσα είναι του Κίκιζα, ωστόσο το τραγούδι αναφέρεται σε ένα παλιό προπολεμικό μεγαλομπακάλικο του Μεταξουργείου, προφανώς κάποιου από τους προγόνους της οικογένειας. (Παρόμοιο μαγαζί είναι και "του Μαυρομάτη", που μνημονεύεται παρακάτω).
Υπάρχει και σήμερα η στάση Κίκιζα, περίπου στο ύψος Λένορμαν και Παλαμηδίου.
Η όλη ιστορία μέσα απο τα δημοσιεύματα του διαδικτύου, εδώ :

http://athensville.blogspot.com/2010/02/blog-post_10.html

http://www.stamoulis.gr/ViewShopArticle.aspx?ArticleId=7569
http://www.melissa.gr/

Το άρθρο θα ήθελε να είναι μια απαρχή για ένα tribute στις ελληνικές βιομηχανίες, αλλά φυσικά τις ΜΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΕΣ, δε μιλάμε για κάτι Παυλίδη, Μινέρβα, ΜΙΣΚΟ και σια...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ, ή τρία βράδια με τη μπαταρία της κουζίνας μου...

AX ! ΛΑΔΟΚΑΜΠΕ ! ...

ΤΟ ΡΗΜΑ "ΠΑΡΑΔΙΔΩ"