ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΤΖΑΝΕΤΗ

Ήθελα από μέρες να γράψω δυό λόγια για έναν πραγματικά πολύ μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή της δεκαετίας του '60, τον Πάνο Τζανετή, που έφυγε από κοντά μας στις 22 του περασμένου Νοέμβρη. Ο Πάνος Τζανετής έγινε πασίγνωστος κυρίως από την ερμηνεία του στο τραγούδι του Γ. Ζαμπέτα "Χάθηκες", ή "Δεν έχει δρόμο να διαβώ", όπως το γνωρίζουν οι περισσότεροι, αλλά ωστόσο ερμήνευσε πληθώρα άλλων μεγάλων λαίκών επιτυχιών όπως τα "Τι σού' κανα και μ' εγκατέλειψες", "Ποιός δρόμος είναι ανοιχτός", "Με το Βοριά", "Κράτα μου σφιχτά το χέρι", "Πόνο τον πόνο τα σκαλιά", "Πέρα από τη θάλασσα", "Θα τραγουδήσω για σένα", "Μέσα στο γλυκοχάραμα" και πλήθος άλλων.

Εμφανίστηκε σε πλήθος ελληνικών ταινιών της εποχής, ενώ σε κάποιες συμμετείχε και ως ηθοποιός, αποκτώντας φήμη και για τη γοητεία του, εκτός από τη φωνή του.

Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως οδηγός ταξί και ζούσε στη Χαλκίδα. Μάλιστα, μια χαρακτηριστική ιστορία τον θέλει μια φορά να έχει πάρει για κούρσα κάποιον μουσικό για να τον πάει στο μαγαζί που έπαιζε, και στο δρόμο τον ρώτησε:

"-Το "Δεν έχει δρόμο να διαβώ" το παίζετε στο μαγαζί;"


"-Φυσικά..." του απάντησε ο επιβάτης.


"-Αυτό εγώ το έχω πει, είμαι ο Πάνος Τζανετής..."

Στο πλευρό του η σύζυγός του, που "του κράτησε σφιχτά το χέρι" μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως άλλωστε γλυκοτραγούδησε ο μεγάλος ερμηνευτής.

Ακούμε κάποια από τα πολλά τραγούδια του, το καταπληκτικό του χασάπικο "Πόνο τον πόνο τα σκαλιά", το "Πιάσε μου σφιχτά το χέρι", το "Γυρισμό" και τη "Ρεμπέτικη Σερενάτα" (δεύτερη εκτέλεση μετά το Στράτο Παγιουμτζή). Όσοι δεν τα ξέρουν, ας μην αναρρωτηθούν γιατί ξαφνικά τώρα θα γνωρίσουν νέα επιτυχία...





Σχόλια

Ο χρήστης Katerina ante portas είπε…
Δεν έχει δρόμο να διαβώ.. Διαχρονική επιτυχία..
Αιωνία του η μνήμη.
(ώστε οδηγός Ταξί.. επειδή και φωνή είχε και μάλλον καθαρός κρατήθηκε, μακρια απ τη νύχτα..)
Ο χρήστης παρις τζανετος είπε…
ο πατερας μου ειταν παντα καθαρος και μεσα στην νυχτα.ΠΑΡΗΣ ΤΖΑΝΕΤΗΣ
Ο χρήστης παρις τζανετος είπε…
ο πατερας μου ειταν παντα καθαρος και μεσα στην νυχτα.ΠΑΡΗΣ ΤΖΑΝΕΤΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ, ή τρία βράδια με τη μπαταρία της κουζίνας μου...

AX ! ΛΑΔΟΚΑΜΠΕ ! ...

ΤΟ ΡΗΜΑ "ΠΑΡΑΔΙΔΩ"