ΜΑΚΡOΘΕΝ...

"Μακρόθεν" (και όχι "Εκ του μακρώθεν") σημαίνει "από μακριά".
Σας έχει τύχει, αλήθεια, κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονται μακριά σας ή που σας δίνεται σπάνια η ευκαιρία να τους συναντάτε, να επηρεάζουν θετικά τη ζωή σας απλά και μόνο μόλις γυρίζει η σκέψη σας σ' αυτούς; Περίεργο δεν είναι ; Κι όμως αληθινό.
Μένοντας λίγο έξω από την Αθήνα, σπανίως έχω την ευκαιρία να βλέπω σε καθημερινή ή ακόμα και σε εβδομαδιαία βάση αρκετούς ανθρώπους.
Δεν μπορώ να πώ όμως ότι δεν τους νιώθω κοντά μου.
Δεν ξέρω, εγώ ποτέ δεν ήμουν αντιδραστικός στην τεχνολογία. Ποτέ δεν πίστευα ότι "αποξενώνει τους ανθρώπους" και τα γνωστά κλισέ... Ε, λοιπόν, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε; Να μην πώ δηλαδή
ότι και μόνο το SMS που παίρνω από κάποιους φίλους είναι ικανό να γυρίσει το mood της μέρας ανάποδα; Ότι ακόμα κι αυτή η ρημαδοσελίδα έχει ήδη ένα μακρινό πλοκάμι στις Σέρρες, και έπεται συνέχεια ακόμα και για τους εντός των τειχών; Ή ότι παίζουμε mail κάθε μέρα με έναν καλό φίλο που σπουδάζει μουσικός στον Καναδά;
Αν ο Σαμαράκης είπε ότι "ποτέ άλλοτε οι στέγες των σπιτιών δεν ήταν τόσο κοντά όσο σήμερα", σήμερα θα λέγαμε μάλλον ότι είναι και το ένα κεραμίδι πάνω στο άλλο...
Και μη σας φαίνονται απρόσωπα όλα αυτά, είναι ο σύγχρονος τρόπος. Και μάλιστα γρήγορος και σίγουρος. Σας παραπέμπω και στο τραγουδάκι του Φοίβου Δεληβοριά :
Πάνω απ’ τα ΑΤΜ και τα autodafe
πάνω από τα Goody’s και τα Flocafe
πάνω απ’ τα ringtones και τα SMS
σε κοιτάζει η αγάπη σου που ξέχασες

Πάνω απ’ τ’ Applebees και τα multipex
πάνω από τα login και τα password checks
Πάνω από το «Σείριο» στην Εθνική
Σε κοιτάζει η αγάπη σου η πρωταρχική

Πάνω απ’ τα div-x, πάνω απ’ mp3
Απ’ τα free2go κι’ από τα b-free
Πάνω από τα κούριερ της ACS
Σε κοιτάζει η αγάπη σου που ακόμα θες

Πάνω απ’ τα Starbucks κι απ’ τα Coffee time
Πάνω απ’ τα Old Holburn κι από τα slim line
πάνω από τα νούμερα της AGB
σε κοιτάζει η αγάπη σου η πραγματική.
Κρατήστε τις επαφές σας.
Keep being in touch...
Είναι πολύ πιο εύκολο από ότι φαντάζεστε!
Τώρα με την Αττική Οδό!...
P.S. Και μια που μιλάμε για αυτή την τεχνολογία, μήπως κανείς μπορεί να μου πεί πως μπορώ να δημοσιεύσω στο blog τη δμοπ@-φεφ[' τη φωτογραφία μου;

Σχόλια

Ο χρήστης antonis_x είπε…
Έλα ρε ΠΠ.
Μπορείς να δημοσιεύσεις τη φωτό σου στο blog, κάνοντας 2 βήματα:
1. Πρέπει να έχεις τη φωτό σου σωσμένη σε μια τοποθεσία στο internet και μετά να κάνεις link μέσω του blog. Υπάρχουν πολλά sites που προσφέρουν δωρεάν διαχείριση φωτογραφιών για αυτό το σκοπό, π.χ. imageshack.us. Μπες εκεί, κάνε registration (δεν απαιτείται, αλλά καλό είναι, δίνεις μόνο ένα e-mail και έχεις δυνατότητα διαχείρισης των φωτό σου ανά πάσα στιγμή), ανέβασε τη φωτογραφία και θα σου δώσει το σύστημα κάποια URL σύνδεσης. Το τελευταίο URL (http://...) είναι αυτό που χρειάζεσαι. Κάντο copy (ή ακόμα καλύτερα, αντίγραψέ τα όλα σε κάποιο αρχείο κειμένου για να τα έχεις πρόχειρα).
2. Εν συνεχεία, μπες στο blogger με το username και το password και πήγαινε στο προφιλ σου. Κάπου εκεί λέει για προσθήκη φωτογραφίας. Κάνε κλικ και πέρασε το URL που σου έλεγα.
Καλή επιτυχία, που λέει και η Βέφα.

Όσο για τις αποστάσεις, πες το ψέμματα. Σέρρες, Aberdeen, Απολλωνία (μέχρι πρότινος)... δεν ζούμε ζωές, επικοινωνιακές κυψέλες στήνουμε. Κάπου διάβαζα ότι η δημιουργία δικτύων επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι για τον άνθρωπο τόσο φυσική λειτουργία όσο είναι για τον κάστορα (καλημέρα κύριε Κάστορα!) η δημιουργία φραγμάτων. Ακόμα και τα blogs συνηγορούν σε αυτό.
Άσχετο: ο Μακρυγιάννης το είπε αυτό για τις στέγες ή ο Σαμαράκης;
Ο χρήστης ΤΑ ΔΥΟ ΠΙ είπε…
Και βέβαια ο Σαμαράκης το είπε. Ξέρεις με μπέρδεψε γιατί το είχαν βάλει θέμα έκθεσης στις πανελλαδικές ή πριν ή μετά τη δική μου χρονιά -87 χρόνια μετά το 1900-, όπου "έπεσε" η ρήση του Μακρυγιάννη "Είχα δύο αγάλματα, τόσο ωραία που φαίνονταν οι φλέβες...κλπ.".

Ευχαριστώ για τη διόρθωση και τις οδηγίες.
Ο χρήστης ΤΑ ΔΥΟ ΠΙ είπε…
Καλέ μου φίλε, το post σου μου ήρθε ως απόδειξη του αρχικού κειμένου.Και προκάλεσε αυτά που περίμενα. Και φυσικά επειδή "scripta manen" αλλά και "μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις..." είμαστε εν αναμονή και για τα υπόλοιπα!

Στις Σέρρες στις Σέρρες
δεν πιάνουνε βρατσέρες
οι καρδιές είναι ζεστές σαν σέρες(=θερμοκήπια).

(Ιωβ, κξκλμ' πλ. 2ος)
Ο χρήστης Katerina ante portas είπε…
Καλή αρχή λοιπόν, 2π, να "τετραγωνίσεις" καιτο blog, όχι μόνο τον κύκλο!
Εάν το email σου είναι στη yahoo, με τον ίδιο κωδικό μπαίνεις στο flickr.com και δημιουργείς λογ/σμό για τις φωτογραφίες για τις οποίες χρειάζεσαι url ή html.

-Μήπως ο φίλος σου απο τις Σέρρες μπορεί να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για την προσπάθεια του ντόπιου ζωγράφου Μελίδη και τη ζωγραφική απεικόνιση στις αποθήκες της ΔΕΗ; Ευπρόσδεκτες και φωτογραφίες.
Ο χρήστης lemon είπε…
Καλοσώρισες 2π!
Εχω καταλάβει πως πολύ συχνά είναι πολύ πιο ουσιαστική η επαφή μέσω εναλλακτικών τρόπων απο την προσωπική...

Και μόνο η ικανοποίηση οτι υπάρχουν στον κόσμο μερικοί άνθρωποι που γνώρισα απο τα βλογ τους-χωρίς να νιώθω την ανάγκη να τους γνωρίσω προσωπικά, μόνο που υπάρχουν τετοιοι άνθρωποι πάνω στη γή, εξυπνοι, τρυφεροί, προβληματισμένοι, είναι σαν μια αγκαλιά για μένα, είναι καταφύγιο απο όλα αυτά που συναντώ στη μέρα μου, όπως πολύ ωραία το λές "αλλάζουν το mood" της ζωής μου!
Ο χρήστης anarchitect είπε…
MSN, CHATROOMS, SMS, MMS, E-MAIL, EMOTICONS, VOICEMAIL, ΤΗΛΕ-ΠΑΡΕΕΣ, ΤΗΛΕ-ΡΑΤΝΕΒΟΥ, ΤΗΛΕ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΕΝΙΚΑ.....
ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΣ, ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΥΑ...
ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΞΑΝΩΝΕΙ.... ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ PC.....
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΟΥ (ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΣΟΥ) ΝΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΕΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ, ΤΑΞΙ, ΚΤΕΛ, ΤΡΑΙΝΟ, ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ Κ.Λ.Π., ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ "ΦΙΛΑΡΑΚΙ, Σ'ΑΓΑΠΩ!"....

(ΓΙΑ ΝΑ Τ'ΑΚΟΥΩ ΕΓΩ, ΤΑ ΛΕΩ....)

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.... ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΣΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΤΟΥ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ.....

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ!!!
ΜΕ ΛΕΝΕ [R]...ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ!

...ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΣΟΥ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ... ΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ....

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ, ή τρία βράδια με τη μπαταρία της κουζίνας μου...

AX ! ΛΑΔΟΚΑΜΠΕ ! ...

ΤΟ ΡΗΜΑ "ΠΑΡΑΔΙΔΩ"